dissabte, 29 de novembre del 2014

TRI-TRIP 1. ZARAUZKO TRIATLOIA

Un dels motius del canvi de forma d'aquest blog, era explicar algo més que els entrenaments o proves, que cada setmana vaig fent.
La meua idea és juntar dos coses que m'encanten, per una banda les competicions i per altra els viatges.
En aquest cas, vullc començar pel triatló que més m'ha marcat, com a triatleta, i com no una zona d'obligatoria parada per a qualsevol viatger.

Recorde perfectament la meua primera participació a Zarauz, a l'any 2005. Era el meu debut en mitja distància, i ja havia sentit parlar de lo dur que era aquest triatló.
Vam ixir en expedició, Voro Osca , Santi Morera, Oscar Pascual (que no competia), i jo.
Ixe any ens vam allotjar a l'hotel Zarauz, un hotel molt clàssic amb catifa blava amb escuts daurats.

Doncs bé, aquest triatló és molt especial, per molts motius, una per la seva natació, una travessia entre Guetaria i Zarautz. Tot i que vas bordejant la costa, quan portes uns 300m de natació, ja estas en mar oberta, i els onatges comencen a fer de les seves.
Hui en dia, han portat els boxes, un poc més lluny d'on estaven abans (una placeta que donava a la mar), fins on estan ara en el mateix passeig marítim.

El sector ciclisme....espectacular, tot i que moltes voltes l'han tengut que variar per diversos problemes, el seu trajecte clàssic és , eixida de Zarauz i dos voltes pujant a Meagas, i tornant a Zarauz per Zumaia i Guetaria.
Una vegada arribaves a Zarauz, el creuaves per complet per a realitzar l'última i terrorífica part, baixant a Orio, i pujant a Aia, on es veien escenes realment impactants, on els murs d'aquesta pujada , feien tremolar les cames dels participants, que sols obtenien la recompensa dels xillits de la gent animant.
Cada vegada que pense en eixa pujada, es barregen en mi, sentiments de malanconia, de por, i d'emoció.

Per últim, si no havies tingut prou amb l'anterior, queda la prova a peu, 21km a tres voltes, que et porten per racons molt bonics de la ciutat, com el Camp de Golf, el passeig marítim, nombrosos parcs que te la ciutat, però sobretot, el passar pels voltants de la Musika Plaza...és el que fa, que tot pague la pena en aquest triatló.
La quantitat de gent que hi ha , fà que sense adonar.te'n puges el ritme de carrera, i et fiques a polsacions molt altes.

Per últim , la meta, abans situada a la mateixa Musika Plaza, i ara traslladada a la Plaça on està l'Ajuntament de la ciutat, és un orgasme final a aquest triatló.

Sense cap mena de dubte, la manera en que viuen els bascs aquest esport (o qualsevol altre), la barreja dels seus paissatges, fan , que siga un lloc màgic per al triatleta.

Com he dit, no podia començar per altre triatló aquest TRI-TRIP, i es que Zarauz és Zarauz. He estat allí 6 voltes, i se que tornaré. Les dos primeres no el vaig poder acabar, per culpa dels temps de tall.
La natació del 2500m...en l'actualitat un poc més, tenen un temps de tall de 1h. Mentre que els 87km junt a la natació, de 4h.
Després si que he anat passant.los sense problemes (això si...esforçant.me al màxim).


FITXA DE LA PROVA:

- NOM; Zarauzko Triatloia
- ORGANITZADOR: Innevento Sports + Zarauzko Triatloia Elkartea
- WEB: http://www.zarauzkotriatloia.com/
- EDICIONS : 28 (2014)
- DISTÀNCIES : En l'actualitat , 2900m natació + 81km bici + 20km carrera a peu.
- GUANYADORS MËS IL.LUSTRES: Eneko Llanos, Catriona Morrison, Clemente Alonso, Virgina Berasategui
- LLOCS ON DORMIR: Hostal Txiki-Polit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada