dimecres, 24 de desembre del 2014

TRI-TRIP 3 . CHALLENGE ROTH (ALEMANYA)


 Era imprescindible parlar de Roth, no podía ser d'altra manera.

Roth, i la seva regió, és triatló en estat pur. A l'igual que passa a Fuente Álamo o a Zarauz, ací és tota la comarca la que es volca per complet en aquesta prova de distància Ironman.

De fet, Roth, va començar sent de la franquícia Ironman, però va arribar a ser tan forta, a tindre tan de poder, que ficà contra les cordes, a la franquícia americana, per tal de no tindre que pagar el canon...al no arribar a cap acord, van ser els organitzadors de la prova alemanya, els qui decidiren no sols organitzar la prova pel seu conter, si no, traure altra franquícia a nivell mundial, Challenge. A dia de hui, la competència directa d'Ironman, i la que més premis econòmics, per als profesionals otorga.

A banda, el Challenge Roth, ha estat premiat, en nombroses ocasions, com a millor prova de l'any a nivell mundial.

Roth, és un xicotet poblet a uns 20km de Nuremberg, i que des de 1980 ve organitzant el seu triatló.
Lo millor per a disfrutar de la prova al 100% és poder hospedar.se o a Roth, o a qualsevol dels poblets dels voltants, (Hipolstein, Heuberg...)
Durant ixa setmana, a banda del triatló, hi han un fum d'activitats, sent el Mercaet del Triatleta, l'epicentre del bullici triatlètic.

Tant l'entrega de dorsals, el mercat, així com la zona de meta i recuperació, està al mateix lloc, un escampat grandíssim, que es transforma, cada segon setmana de juliol.
Les xarrades tècniques (en varios idiomes),  també es fan allí, així com la pasta party, i altres activitats més.

Altra de les opcions, per tal de quedar.se a dormir és estar a Nuremberg, on pots visitar el seu centre històric, que és realment preciós.

El dia abans de la prova, has d'encarregar.te de portar la bici als boxes d'Hipolstein, que estan just en l'eixida de l'aigua.

La natació es realitza sobre les tranquiles aigües del Main Donau Kanal, lloc, on també transcorre gran part de la marató.

La zona d'aparcament és abundant, i no tens cap problema, ja que aquests alemanys ho tenen tot moooolt controlat.

El dia de la prova, doncs lo normal, deixes tot al seu lloc, i és temps per a intentar relaxar.te i disfrutar de tota la parafernalia que fan abans de l'eixida dels èlit, que sol ser a les 6:30 del matí. I on vora 60000 persones es donen lloc per vore el començament.
Realment espectacular i emocionant.

Després poc a poc, cada 5' van donant.se tandes d'eixides d'uns 200 triatletes.
La capacitat de participació entre esportistes individuals i de relleus , ve a fregar els 3500 participants.

Iniciada la natació, sols et queda disfrutar, ja que sol ser prou tranquila, i sense emportar.te massa colps.
Es tracta d'una sola volta, i on tens de referència dos ponts, un d'anada i altre de tornada, així que tampoc has de tornar.te loco buscant referències.

Una vegada ixes de l'aigua, on et pots quedar sord, de la quantitat de gent animant, toca el torn als 180km de bici.
Circuit a dos voltes, on passes per nombrosos poblets, i on en tots trobes punts d'animació...increïble.
El circuit, no és pla per a res, però tampoc te cap port. Són nombrosos els tobogans , així com les costeres, allí anomenats Hills, d'entre ells el més important, i on hi ha que disfrutar el moment és el Solar Hill, on milers de persones esperen el pas dels triatletes, i on sols et deixen un finet corredor per a passar....sincerament....hi ha que viureu per a saber del que parle.

La segón volta del circuït acaba a Roth, i des d'allí comenaça la marató. Marató que en els seus primers tres quilòmetres va a buscar el Kanal de nou. Una vegada en el Main Donau Kanal, et dirigixes cap a les comportes i el poble de Schwand, on es viu una festa increible.
Després, desfas el camí per a dirigir.te cap a Eckersmühlen, i on has d'atravesar una zona boscosa, que depén de lo cascat que vages , és bonic, o és un horror, jjjj.

De nou tornes a desfer camí i ja enfiles cap a Roth poble. Una vegada allí, passes per la zona més cèntrica, on el públic està a les terrasses dels bars menjant , beguent i animan.te. És ahi, quan enfiles ja cap a la Finish Line...lloc màgic per a qualsevol triatló de llarga distància, però que en aquest cas, es monten unes grades, en forma de rectangle, que fa, que entres a l'hora que entres, siga molt més que especial, siga ... un somni.

La postmeta, doncs també espectacular, amb tot el que necessites.

En fi, una prova genial, amb una organització més que perfecta, i on fan sentir.te increiblement bé.

He estat en dos ocasions...i se que tornaré!



FITXA DE LA PROVA:

- NOM; Datev Challenge Roth
- ORGANITZADOR: Challenge
- WEB:  http://www.challenge-roth.com/
- EDICIONS : 34 (2004)
- DISTÀNCIES : 3.8km / 180km / 42km
- GUANYADORS MËS IL.LUSTRES: Andreas Raelert, Timo Bracht, Chrissie Wellington,Mirinda Carfrae, Chris McCormack
- LLOCS ON DORMIR: Roth, Hipolstein, Nuremberg.





1 comentari:

  1. Bona nit mestre

    el dia que decidisques tornar a Roth ja saps, sols m'ho has de dir.

    Salut.

    ResponElimina